allt om pengar

Bidrag Låna pengar Tjäna pengar Övriga tips

Tjäna pengar på blogg

Så tjänar du pengar på din blogg

Våga bjuda på dig själv i bloggen
Gränsen för hur mycket pengar man kan tjäna på sin blogg är nästintill obegränsat. Men den viktigaste faktorn om man ska lyckas är hur många besökare man har på bloggen. För att hitta sin målgrupp så måste man först tänka ut vilken typ av nisch man vill ha. Det går förstås bra att utöka sin nisch allt eftersom man får mer besökare. Men tänk på att inte och snöa inte in på ett ämne totalt, utan bjud på dig själv! Man måste våga vara personlig och skriva om privata och ganska intima upplevelser i sitt privatliv. Därför vill vissa bloggare vara anonym men tänk på att en tydlig avsändare är jätte viktigt.

Gör tävlingar och svara på läsarnas frågor
Oftast vill läsarna veta mer om dig skriv därför ett inlägg om vilka frågor din läsare vill ha svar på, därefter kan de skriva frågorna som kommentarer i inlägget. Läs frågorna någon dag senare, välj de tio bästa frågorna och svara på dem. Det är även populärt att ordna tävlingar på bloggen för att få fler läsare. Som pris kan man ge bort alltfrån kläder som man vuxit ur, presentkort eller varför inte triss eller tialotter.

Använd en egen kamera för att ta kort
Använd din egen kamera för att ta egna bilder på sådant som händer omkring dig. Egna bilder gör din blogg mycket roligare för läsarna att besöka, det blir även mer personligt och unikt. Tänk på att om man använder bilder från andra webbplatser så bör man först fråga om lov eller ange varifrån man hämtat kortet. Läs därför först på sajten där du hämtar kortet vilken policy de har om ”utlåning” av kort.

Blogga på ett eget domännamn
För att vara unik och få mer besökare till sin blogg så är det bäst att redan från början registrera ett eget domännamn. För om man skulle bli en framgångsrik bloggare så finns risken att sitt bloggnamn redan är upptaget och det skulle ju vara mycket tråkigt. Att registrera sitt eget domännamn kostar ungefär 99 kronor per år. Man behöver oftast inte ens ett webbhotell utan kan peka om domännamnet helt gratis hos många internetleverantörer, exempelvis Loopia Webbhotell från 83 kr/mån

Tjäna pengar genom affiliateprogram
För att tjäna pengar genom affiliateprogram så krävs oftast att man har ett eget domännamn. Man behöver dock inte ett eget domän för att bli medlem. Utan bli medlem ändå för att titta efter vilka annonsörer som finns, och om affiliateprogrammet har en annonsör som passar med dig blogg – skaffa en egen domän för att tjäna pengar. När man har nu har en egen blogg så kan man i stort sett tjäna hur mycket som helst. Det gör man genom att lägga ut reklambanners och textlänkar som läsare kan besöka.

Helt gratis att bli medlem hos affiliateprogram
Alla affiliateprogram är naturligtvis helt gratis att bli medlem hos. I början är det enklast att endast använda ett program för att först lära sig hur det fungerar med att tjäna pengar på internet. När man känner sig redo kan man registrera sig på fler affiliatenätverk. Vårt tips är att ändå bli medlem hos de flesta så att du kan hitta ett affiliatenätverk som passar bloggen bäst.

Fyra största affiliateprogram i Sverige: Double.net, euroads, affiliator och Tradedoubler

Det här var var första artikeln hur man tjänar pengar på att blogga. Mer råd om exempelvis hur man får fler besökare och hur man bättre syns i sökmotorer (sökmotoroptimering) kommer snart. Externa länkar som är nyttiga: Expressen, Veckorevyn och Aftonbladet.

Kommentarer

Skriven den 29 maj, 2009

[…] * Tjäna pengar på din blogg […]


Skriven den 16 juni, 2009

Det finns en massa sätt att tjäna pengar ute på internet, och jag ser möjligheter växa fram för varje dag. Utav denna anledning är det glädjande att se texter som den ovan där fler kan lära sig att tjäna pengar! Om ni vill lära er fler sätt så kan ni alltid gå in på: http://pengarportalen.se/component/content/article/76-76-saett-att-tjaena-pengar-pa-internet.html

Mvh,
Erik


Skriven den 19 juli, 2009

Om du har en blogg med 100 besökare/dag då spelar det ingen roll vilka reklamannonser du har på bloggen, du kommer inte att tjäna mycket pengar. Men om du har 25 bloggar med 100 besökare/dag då kan vi prata pengar.
Att starta en blogger blogg kostar ingenting!
Att starta en WordPress blogg kostar ingenting. ( Gå till Gratis hosting.)
Vad hindrar dig att starta 25-50 bloggar. Jaaa.. man måste skriva, göra inlägg varje dag på varje blogg. FEL!!!


Skriven den 28 september, 2009

Hej shysst sajt och bra tips=)
Vill du göra ett länkbyte?

Hälsningar Ermin
http://www.enklapengar.net


Skriven den 30 januari, 2010

Alla kolla min blogg TÄVLING!!


Skriven den 23 februari, 2010

Jag känner mig ändå lite dum att jag inte tänkt på det här själv tidigare.


Skriven den 1 mars, 2010

Hej intressant läsning ,jag gillar att du har med en hel del olika tjäna pengar tips som man kan använda sig utav i verkligheten det är lite annorlunda jämfört med många andra tjäna pengar sidor.Shysst sida=)

Mvh Rajic E
http://www.bloggwork.com
http://www.hundrakronor.com


Skriven den 12 april, 2010

Tack för tipset! Bra att veta, ska kolla runt och testa.


Skriven den 18 april, 2010

Det är svårt att hitta något att blogga om tyckte jag och testade det här istället.

http://website.ws/invite

Det genererar mer pengar fortare 🙂 Fungerar


Skriven den 18 april, 2010

Det är svårt att hitta något att blogga om tyckte jag och testade det här istället.

http://website.ws/wsinvite

Det genererar mer pengar fortare 🙂 Fungerar


Skriven den 26 april, 2010

Tusan också, det låter så enkelt om du tänker efter.


Skriven den 1 maj, 2010

Jag tjänar pengar på Neobux istället…Testa!
(nu tjänar jag 63$/per day)
http://www.neobux.com/?r=richekalen


Skriven den 11 maj, 2010

Hejsan alla

Mathias heter jag och jag arbetar som affiliate. Min ny medlemsportal berättar mycket om det ni skriver om här, men jag tänkte svara på några frågor också som kan vara relevanta på denna artikel!

1. Jag vill gärna läsa en enkel guide på hur man gör med en egen domän och att blogga på den?

– Jag har länkar till guider på hur man sätter upp en blogg på min hemsida.

2. Skulle också gärna vilja läsa en guide på hur man registrerar en domän till en färdig blogg?

– blir du medlem så finns det en video som visar exakt steg för steg hur du köper en egen domän och pekar den rätt till ditt webbhotell.

3. Det känns som det finns lite få vettiga alternativ att använda sig när det gäller annonsering på sin blogg. Man vill ju inte att det ska förstöra bloggens utseende.?

– Det finns ett plugin till wordpress som är väldigt bra att använda som heter Max banner ads som är helt gratis att använda.dör du kan sätta upp små banner i storlekarna 60*60 eller vad man nu vill ha för nått.

4. Räcker det med wordpress och egen domän?

– Ja det räcker med wordpress och egen domän för att bygga upp en affilate plattform, det är precis vad Provisions Systemet 2.0 handlar om. Så om du är en hejare på skriva recensioner om andras produkter eller tjänster så är detta en möjlighet för dig. Besök min hemsida för mer information

5. Adsense är inte det enda som går att sätta på upp på sin hemsida.

– Det finns nått som heter CPA erbjudanden som betalar otroligt mycket mer än små futtiga kronor per klick. Ett CPA erbjudande kan man få betalt ändå upp till $13 ( 13 * ca 7kr, dollarn färdas där i kring ) per lead, dvs 91 kr i provision för varje lead du genererar, då ska ni veta att kunden behöver inte upp med plånboken för du skall få en så stor provision.

/Mathias
Affiliate-Skolan.com